U OŠ “Luka Simonović” obilježeno sedam decenija rada

61502885_2403101933258972_57905440574406656_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2019. u 13:09

Bogatim kulturno-umjetničkim programom danas je u OŠ “Luka Simonović” obilježeno 70 godina rada ove škole.

Direktor škole, Spasoje Gardašević tom prilikom je kazao da danas škola slavi punih sedam decenija rada zasnovanih na najplemenitijoj misiji vaspitanja i obrazovanja uvijek se vodeći  premisom “znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati“.

On je istakao da su davne 1949. godine odlukom sreskog odbora, odjeljenja narodne škole i nižih razreda realne gimnazije pretočena u prvu osnovnu školu, koja je 1960. godine krunisana imenom narodnog heroja i profesora nikšićke Gimnazije, Luke Simonovića.

“Naša škola sa ponosom nosi ime profesora Luke, čovjeka koji je poput mnogih podvižnika i heroja tog vremena , odgajajući se na najusvišenijim vrijednostima crnogorske porodice i tradicije dao za slobodu ono najvrijednije što čovjek  može dati, svoj život. Naša škola je kroz višedecenijsko postojanje iznjedrila mnoga značajna imena iz oblasti nauke, politike, kulture, sporta… Nadamo se i vjerujemo  da nove generacije mogu više i bolje.očekujemo da će ova generacija učenika „okićena“ sa 14 „luča“ i brojnim osvojenim nagradama na raznim takmičenjima krenuti utabanim stazama uspjeha učenika ove škole”, naveo je Gardašević.

On je dodao da se uspjeh i postignuća na takmičenjima ne bi mogli ostvariti bez pomoći nastavnika koji odgovoran i zahtjevan posao prosvjetnog radnika obavljaju časno,stručno i posvećeno.

“Učiteljski i nastavni kadar u kontinuitetu radi na svom profesionalnom usavršavanju, prateći savremene tokove u nastavi, prolazeći niz seminara i obuka kako bi išli u korak sa vremenom i sve zahtijevnim izazovima savremene škole. Rezultat tog predanog i odgovornog rada je veliki broj nastavnika sa stečenim višim zvanjima. Kao plod dugogodišnjeg uspješnog pedagoškog rada stigla je i potvrda od resornog ministarstva koje je kroz novoformirani Fond za kvalitet i talente, nagradilo šest naših nastavnika vrijednim i zasluženim nagradama, učiteljicu Željku Šćepanović, nastavnice, Ljiljanu Krušku, Milosavu Đordan, Ratku Vulanović, Snežanu Janković i Anu Perunović”, naglasio je Gardašević dodajući da su nagrade dobila i tri učenika, Vladimir Vukmirović, Mia Karović i Petar Kasom.

Gardašević je naglasio da ih posebno čini ponosnim i to što se profesorica tehnike i informatike, Nada Orbović, našla u kategoriji najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije.

“Iz godine u godinu ulažemo napore da obezbijedimo što bolje uslove učenicima i zaposlenima u školi. U prethodnoj godini smo uspjeli da realizujemo nekoliko projekata značajnih za život i rad škole, da rekonstruišemo fiskulturnu salu, gdje sada imamo optimalne uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, da završimo radove na kompletnom uređenju školskog dvorišta, kao i uređenju unutrašnjosti škole, prostora za učenike… Veliku podršku smo imali od resornog ministarstva, ministarstva sporta, lokalne samouprave, a jedan dio sredstava je obezbijeđen  iz  sopstvenih prihoda. Školski odbor na čelu sa predsjednikom Predragom Krivokapićem je bio inicijator i pokretač ovih aktivnosti i dao je nemjerljiv doprinos u realizaciji istih. Ovom prilikom želim da pomenem, sa posebnim pijetetom i emocijama, iskrenog prijatelja naše škole, čestitog i dragog čovjeka, Dragana Samardžića, koji nažalost nije više sa nama, a koji je dugi niz godina, kao član Savjeta roditelja i školskog odbora, bio uključen i podržavao veliki broj aktivnosti u našoj školi”, istakao je on.

 

Školski hor je na početku pozdravio goste prvo himnom, zatim su uslijedile recitacije učenika Anđele Milović i Strahinje Komnenovića, a kao završna tačka prvačići su pozdravili pjesmom I igrom sve prisutne I izazvali njihovo oduševljenje. U holu škole postavljena je izložba radova učenika IX razreda Mie Karović I Nikole Milovića.

Nakon programa, director škole je uručio dobitnicima “Luča” diplome i knjige.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.