U petak nestabilno vrijeme, obilna kiša i jak vjetar

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 09.03.2023. u 15:21
Na području Crne Gore, posebno u južnim i centralnim djelovima, u petak kratkotrajno se očekuju nestabilne vremenske prilike sa obilnijom kišom, lokalno očekuje se kiša jakog intenziteta i topljenje snijega u planinama, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Potencijalno moguće je formiranje olujno – grmljavinskih oblaka, burni grmljavinski procesi, sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode.

Očekuje se jak na udare i vrlo jak južni vjetar, posebno vrlo jaki udari očekuju se u višim predjelima na sjeveru i duž obale.

U južnom Jadranu, u petak, očekuje se talasasto more i podizanje nivo mora uz obalu.

“Kao posljedica ove prognostički značajne meteorološke situacije i kratkotrajno obilne količine vode, lokalno moguće su kratkotrajne bujične implikacije (flashflood efekti) u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica, posebno na mjestima gdje je narušeno prirodno oticanje vode”, ističu iz ZHMS.

Upozoravaju da su na potencijalno ranjivim mjestima, mogući lokalni odroni i klizišta posebno na lokalitetima gdje su vršeni značajni građevinski zahvati gdje su narušeni prirodna povezanost tla i prirodna stabilnost terena.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.