U Razvojnom centru radionice za djecu i za roditelje

spretnostiokretnost
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2019. u 11:15

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Nikšiću za ovu sedmicu pripremio je čak tri besplatne radionice. Mališani će razvijati kreativnost, preciznost i timski duh, dok će roditelji imati priliku da učestvuju u radionici sa logopedom na temu razvoja govora kod djece.

U utorak, 2. jula, u 19h počinje nova radionica pod nazivom Spretnost i okretnost, namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina. Mališani će na radionici moći da učestvuju u brojnim igrama spretnosti u toku kojih će razvijati motoriku, pažnju i koncentraciju kroz igru i druženje sa vršnjacima. Cilj radionice je razvijanje takmičarskog duha, svijesti o značaju timskog rada, i pojedinačnog doprinosa zajedničkim aktivnostima. Radionicu će voditi učiteljica Željka Šćepanović, a broj mjesta ograničen je na 20.

4. jula, u 18h biće održana edukativna radionica za roditelje pod nazivom Igrom do razvoja govora, koju realizujemo u saradnji sa logopedskim centrom Higia Logos, a vodiće je logoped, master defektologije Tanja Lukovac. Na radionici roditeljiće imati priliku da saznaju nešto više o fazama govorno-jezičkog i komunikativnog razvoja i o tome kako stimulisati govorni razvoj. Zapravo, saznaće kako se igrom može podstaći razvoj govora i koje su njene terapeutske moći. Kada se treba obratiti logopedu? Da li je svako kašnjenje zaista kašnjenje? Šta može da nosi neki “značajni rizik” u govornim i komunikacijskim poremećajima? Na ova i mnoga druga pitanja roditelji će dobiti odgovore, a moći će i da razmijene iskustva.

U petak, 5. jula u 19h uslijediće likovna radionica pod nazivom Naslikaj mi lice, koju realizujuemo u saradnji sa umjetničkom školom Atelje Dali. Poznato je da se na licu čovjeka oslikavaju emocije, raspoloženje i da ima mnogo detalja na koje obraćamo pažnju pri posmatranju nečijeg portreta. Mališani će imati priliku da, koristeći tempere i boje, prenesu što vjernije odabrani lik na papiru ali uz akcenat na kreativnost, maštu i slobodu u stvaranju.

Cilj radionice je razvoj kreativnosti, preciznosti i samopouzdanja. Radionicu će voditi likovni pedagog Budimirka Dubretić, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 12 godina. Broj mjesta ograničen je na 20.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.