U Šavniku i Plužinama pronađeno oružje i municija, krivična prijava protiv jedne osobe

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 04.06.2023. u 14:30
Policija je u Šavniku i Plužinama od dvije osobe oduzela oružje i municiju, dok je protiv S.M. (23) podnijeta i krivična prijava, iako je imao dozvolu za držanje i nošenje oružja.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, policjaci u Šavniku su sinoć, pola sata nakon ponoći, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik, u mjestu Vojnik, kontrolisali vozilo kojim je upravljao B.Đ. (23), a sa kojim je bio i S.M. (23).

Kako je saopšteno kod suvozača S.M je pronađen pištolj marke Zastava Arms model M70A 9 mm Luger, sa okvirom i šest komada municije, kao i lovački nož.

U vozilu je pronađena i kutija sa 31 komadom municije kalibra 9 mm.

“Ovo lice je tada predalo policijskim službenicima dozvolu za držanje i nošenje oružja”, saopštila je policija.

Kako navode, sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv S.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“U toku postupka se nastavljaju izviđajne mjere radnje u cilju utvrđivanja pod kojim okolnostima su licu S.M izdate saglasnosti dozvole držanja i nošenje oružja i ispitaju sve okolnosti za davanje dozvole istom”, saopštila je policija.

Takođe, policija Plužinama su juče, shodno naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.D. (48) u mjestu Ravno u pograničnom pojasu.

“Tom prilikom su pronašili 10 komada puščane municije kalibra 7×57, 19 komada puščane municije kalibra 223 remington i 23 komada puščane municije – patrona. Nakon sprovedenog vještačenja oduzete municije u Forenzičkom centru Uprave policije slijedi eventualna kvalifikacija djela”, saopštila je policija.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.