U tuči ispred lokala povrijeđena dva mladića, uhapšene tri osobe, prekršajni postupak protiv ugostiteljskog objekta

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 04.08.2023. u 15:29
Nikšićka policija je identifikovala i lišila slobode N.G. (29), N.R. (27) i M.M. (23) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teške tjelesne povrede.

Oni su, kako se sumnja, tokom noći 2. avgusta ispred ugostiteljskog objekta „Montenegro pub” u Ulici Novice Cerovića fizički napali oštećene M.B. (23) i K.B. (23), koji su tom prilikom zadobili teške tjelesne povrede, M.B. u vidu loma nosne i sinusne kosti, a K.B. u vidu preloma vilične kosti, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Osumnjičeni N.G., N.R. i M.M. su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću lišeni slobode zbog gore navedenog djela. Podsjećamo da su N.G. i N.R. u prethodnom mjesecu, takođe krivično procesuirani zbog izvršenja istovrsnih krivičnih djela protiv života i tijela, gdje su na isti način dvojici mladića nanijeli teške tjelesne povrede sa prelomom kosti lica – vilice”, naveli su saopštenju.

Dodaju da su pripadnici Odjeljenje bezbjednosti Nikšić pokrenuli prekršajni postupak protiv odgovornog lica u pravnom licu ugostiteljskog objekta „Montenegro pub”, a shodno članu 36 Zakona o javnom redu i miru, zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom  objektu, a za koji prekršaj je zaprijećena novčana kazna u iznosu do 1.000 eura.

“Takođe, policijski službenici su pokrenuti prekršajni postupak i protiv pravnog lica po istom osnovu, a shodno Zakonu o javnom redu i miru, za koji prekršaj je zapriječena novčana kazna od 1.500 eura”, piše u saopštenju policije.

Iz policije navode da zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u još dva ugostiteljska objekta policijski službenici će pokrenuti prekršajne postupke protiv pravnih lica i odgovornih lica u pravnim licima.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” podsjećaju odgovorna lica da su dužni da prijave narušavanje javnog reda i mira, kao i  vršenje krivičnih djela, u njihovim ugostiteljskim objektima, i da taj način doprinesu stvaranja stabilnog i povoljnog ambijenta za građane.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).