Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Vojsci rade 263 žene

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 08.11.2023. u 15:09
U Vojsci Crne Gore radi 45 podoficirki, 97 vojnikinja po ugovoru i 121 žena u civilu, piše u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.

Dokument koji potpisuje brigadni general, načelnik Zoran Lazarević, dajući informacije po zahtjevu za slobodan pristup informacijama, pokazuje da u Vojsci Crne Gore ukupno ima 1944 pripadnika/ca u aktivnom sastavu.

“Od toga 229 oficira, 734 podoficira, 45 podoficirki , 523 vojnika po ugovoru, 97 vojnikinja po ugovoru i 264 civilna lica od čega su 121 žene”, precizirano je u odgovorima.

Na komandnim, odnosno rukovodećim dužnostima u Vojsci Crne Gore se nalazi 388 starješina i to 53 oficira i 235 podoficira.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.
  Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu, protiv pravnog lica iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.
  Od 5. do 7. jula džipadžije će 24. godinu zaredom, u organizaciji „Montenegro trophy“, krenuti u novu avanturu. Čeka ih staza duga oko 300 kilometara i prolazak kroz tri opštine – Nikšić, Cetinje i Bar.