U vrtiću “Sunce” krov prokišnjava, Ministarstvo obećalo kompletnu rekonstrukciju krova

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 30.11.2022. u 16:32
Krov vrtića "Sunce" Javne predškolske ustanove (JPU) "Dragan Kovačević" počeo je da prokišnjava. Kako je kazala direktorice te ustanove, Snežana Zogović, kiša koja je padala nekoliko dana unazad izazvala je probleme i roditelji su bili zabrinuti.

“Najviše je bilo na ulaznom dijelu, gdje je bilo malo većeg protoka vode. Po učionicama je bilo sporadično curenje, ali i to svakako nije prijatno. Vremenske prilike su se poboljšale, tako da je majstor već bio na krovu i uradio ono što je mogao da sanira i otkloni. U narednom periodu još predstoje neki radovi“, kazala je za “Vijesti” Zogović.

Prema njenim riječima, njihovom i zahtjevu Savjeta roditelja, odmah je izašla u susret lokalna uprava i resorno Ministarstvo tako da očekuju da kompletna sanacija krova bude urađena tokom ljeta, kada mališani budu na raspustu, kako bi nastavnu godinu dočekali sa rekonstruisanim krovom.

„Taj problem datira godinama unazad i na tom krovu je bilo intervencija, ali u pitanju je velika površina, zahtjevan krov sa kupolama, a voda nađe svoj put. Sve što možemo mi radimo da saniramo. U saradnji sa Savjetom roditelja, lokalnom samoupravom i resornim Ministarstvom, postigli smo dogovor da ove godine saniramo ono što se može, jer sad vremenske prilike ne dozvoljavaju neku veću intervenciju, i da sačekamo ljepše vrijeme i taj krov konačno zamijenimo. Ministar je obećao da će opredijelti sredstva za krov“, kazala je Zogović za “Vijestima”.

 

Savjet roditelja JPU „Dragan Kovačević“, prema riječima Mirka Pavićevića, člana Savjeta, „svakodnevno je na vezi sa majstorima i budno prate privremenu sanaciju krova“.

“Nećemo odustati od ideje da se krov sanira do kraja. Vjerujemo da će ova privremena sanacija pomoći da se ova zima prezimi i da djeca budu na suvom, a da onda na proljeće počnemo sa pripremama oko zamjene krova. Usaglašeno je da je krov propao i da treba da se mijenja“, kazao je Pavićević.

JPU „Dragan Kovačević“ ima 20 vaspitnih jedinica, a ove godine je upisano oko 2.200 mališana.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.