UBNOR i antifašisti Nikšića obilježili Dan oslobođenja grada; Papović: Luča 18. septembra je vječna

UBNOR i antifašisti Nikšića
 • Autor onogost.me
 • 18.09.2023. u 14:27
Kod Spomenika strijeljanim rodoljubima pod Trebjesom UBNOR i antifašisti Nikšića obilježili su Dan oslobođenja Nikšića.

O ovom svijetlom datumu govorio je istoričar Dragutin Papović, dok su pjesme Marinka Pavićevića posvećene Ljubu Čupiću i Joki Baletić recitovale omladinke Lucija Perović i Branka Zajović.

Program je vodio glumac Miro Nikolić koji je na kraju manifestacije recitovao stihove velikog crnogorskog pjesnika Radovana Zogovića „Internacija Crne Gore“. Skup je pozdravio predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Mirjačić.

“U ovome datumu su se spojili crnogorski i nikšićki slobodarski duh i antifašizam kao temeljna civilizacijska vrijednost. Pored crnogorskih partizana u oslobođenju Nikšića učestvovali su i partizani iz Druge dalmatinske brigade. Zbog toga se uvijek mora isticati da je Dan oslobođenja Nikšića i simbol atifašističkog bratstva između naroda“, kazao je, između ostalog, Papović.

On je poručio da je dobri duh Nikšića neuništiv.

“Luča 18. septembra je vječna i zato je vječan antifašistički, slobodarski i crnogorski Nikšić“, zaključio je Papović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).