Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Učenici godinama postižu nedovoljno dobre rezultate”

school-1974369_960_720
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 08.12.2023. u 09:11
Loši rezultati crnogorskih učenika na PISA testiranju pokazuju da je crveni alarm odavno upaljen, te da se mnoge stvari ne rade na način na koji bi trebalo poručuju iz Prosvjetne zajednice. Saglasni su i u Sindikatu prosvjete odakle poručuju da naši učenici godinama postižu slične, nedovoljno dobre rezultate.

"Vidjeli smo od 49 škola koje su predstavljale Crnu Goru da imamo njih šest koje su postigle rezultate veće od prosjeka OECD zemalja. Tako da bi možda bilo dobro možda istaći tih šest škola i vidjeti kako one funkcionišu u ovom našem sistemu, kako oni ipak uspijevaju da postignu dobre rezultate", kazala je za Jutarnji program RTCG Olivera Leković iz Prosvjetne zajednice.

"Nije ovo veliko odstupanje od onoga što se dešavalo recimo 2008. ili 2012. godine, malo smo pali u odnosu na 2020. ili 2019. godinu kad je bilo predposlednje takmičenje, ali tu smo negdje i dalje se držimo one posljednje četvrtine kad su u pitanju rezultati", istakao je Radomir Božović, presjednik sindikata prosvjete.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.