Učenici nikšićke Gimnazije se dobacivali i gađali stolicama i klupama…

GI 21. maj
 • Autor onogost.me
 • 15.10.2022. u 19:54
Građanska inicijativa “21. maj” obratila se ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću povodom incidenta koji kako ističu kompromituje obrazovno-vaspitni rad u Gimnaziji “Stojan Cerović” u Nikšiću, a tokom kojeg su se učenici dobacivali ali i gađali jedni druge sa klupama, stolicama i drugim predmetima.

Građanska inicijativa “21. maj” obavijestila je ministra Vojinovića da se u srijedu, 12. oktobra, u Gimnaziji “Stojan Cerović” odigralo neprimjereno ponašanje grupe učenika o čemu mu je dostavljen i video snimak, navodi se u saopštenju.

“Pozvali smo ministra prosvjete da neodložno naloži analizu discipline učenika kao i da inicira primjerene vaspitne mjere koje će uključiti i dodatnu pažnju prema učenicima koji su skloni vandalizmu i nasilju. Vandalizam je uvijek i svugdje štetan i opasan. Bez obzira čime je motivisan – dosadom, zlonamjernošću, šalom, ideološkim razlozima, nekom frustracijom, željom da se energičniji učenici na negativan način predstave na društvenim mrežama – vandalizam se odražava na kvalitet života kako pojedinaca tako i šire zajednice, proizvodi strah i nesigurnost i iziskuje troškove zbog nastale štete na stvarima koje su svima potrebne i korisne”, poručuju iz GI 21. maj.

Ocjenjuju i da su dvije posljednje Vlade Crne Gore potpuno zapostavile programe koji su orjentisane na učenike i sigurnost u školi.

“Građanska inicijativa “21. maj” predložila je Vojinoviću da pristupi izradi posebnog programa koji bi pomogao da se minimizira vandalizam, neprimjereno i primitivno ponašanje u školama. Intencija je da se naše škole, u svakom pogledu, učine sigurnim okruženjem. Važno je da se povede računa i o tome kako školski mobilijar može biti dugotrajniji, posebno u smislu materijala od kojeg se namještaj izrađuje. Građanska inicijativa “21. maj” je spremna da sa svojim stručnim kadrom učestvuje u kreiranju programa i planova koji će poboljšati ukupnu školsku praksu”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pobjeda

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.