Učenici OŠ Braća Labudović pokazali zavidno znanje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja

img_3369
Alfa centar
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2015. u 12:10

U saradnji sa Upravom policije, članovi ALFA Centra danas su održali saobraćajni čas u OŠ “Braća Labudović” za učenike sedmog razreda, koji u okviru fakultativne nastave pohađaju saobraćajnu sekciju.

“U današnjem razgovoru sa djecom primijetili smo da su njihova znanja iz oblasti Bezbjednosti saobraćaja na visokom nivou. Na većinu pitanja o saobraćajnim pravilima I propisima djeca su odgovarala precizno i tačno sa izraženom sviješću o važnosti poznavanja i poštovanja istih”, kazala je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja u ALFA Centru.

Uočeno je da kod njih postoji dobra osnova I velika želja da znanje u ovoj oblasti dalje unaprijede.

“Glavni razlog je što učenici pohađaju časove Saobraćajne sekcije na kojoj stiču kvalitetna znanja o bezbjednosti saobraćaja. Osjeća se zaista prijatna razlika u odnosu na učenike ostalih osnovnih škola sa kojima smo do sada razgovarali, a koji u okviru obaveznog nastavnog programa nijesu mogli steći znanja o ovoj oblasti.
U tom cilju željela bih da pohvalim velike napore, trud I energiju nastavnice Ranke Bijelović, koja je predavač na Saobraćajnoj sekciji u ovoj školi. Ovo bi trebalo da posluži kao primjer ostalim osnovnim školama u Crnoj Gori i da pokaže da su rezultati rada na ovom polju zaista vidljivi i mjerljivi”, dodaje Radović.

Uprava policije, Centar bezbjednosti Nikšić od 2010. godine sprovodi preventivne mjere u ovoj oblasti u okviru kojih su i predavanja za učenike sedmog, osmog i devetog razreda. 

“Djeca imaju sasvim solidno znanje o saobraćajnim propisima a mi smo im na konkretnim primjerima pokazali svakodnevne problem sa kojima se sreće saobraćajna policija i naveli im neke primjere ozbiljnog povređivanja njihovih vršnjaka uslijed nepoštovanja propisa”, rekao je Vladimir Ivanović, službenik Uprave policije.

ALFA Centar i Centar Bezbjednosti Nikšić najavljuju da će sa ovakvim I sličnim aktivnostima nastaviti kako bi kod što većeg broja mladih razvili svijest o važnosti poznavanja I poštovanja saobraćajnih propisa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.