Učenici OŠ „Jagoš Kontić“ humanitarnom akcijom obilježili Međunarodni dan solidarnosti

img-9d7b9e4997dff2fe02afedfc485edc2b-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.12.2018. u 12:52

Učenici VIII-1 Osnovne škole „Jagoš Kontić“ u Straševini i ove godine su obilježili 20. decembar, Međunarodni dan solidarnosti.

Oni su posjetili Crveni krst kako bi uručili pomoć u vidu hrane i sredstava za higijenu onima kojima je to najpotrebnije.

Kako je podsjetila razredni starješina Žana Draganić, ovo je peta humanitarna akcija koju ovo odjeljenje organizuje u posljednje tri godine.

„Sve ove aktivnosti sprovedene su u cilju jačanja osjećaja humanosti kod djece. Oni su svoju humanost pokazali na djelu i bili su veoma srećni što su na ovaj način mogli pomoći i usrećiti nekoga ko živi u teškim životnim uslovima. Djeca su kroz ovu akciju bila povezana u jednu cjelinu koja se vodila sloganom „Tvoje malo nekome je mnogo“.

U toku posjete Crvenom krstu učenici su od strane zaposlenih bili upoznati sa načinom rada te organizacije, kao i sa nizom aktivnosti koje oni sprovode.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.