Učenici OŠ “Olga Golović” posjetili “Plantaže 13. jul” i Lipsku pećinu

capture2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.04.2019. u 13:26

OŠ “Olga Golović” već šestu godinu u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i sa kompanijom “Plantaže 13. jul” organizovala je edukativni izlet za učenike petog razreda.

Cilj izleta je, kako su istakli iz škole, da učenici razvijaju ekološku svijest o pozitivan odnos prema prirodi.

“Organizovanje izleta dio je aktivnosti usmjerenih na edukaciju najmlađe populacije o poljoprivredi i turizmu, važnosti i potencijalima koje ovi sektori imaju u crnogorskoj ekonomiji, u smislu prepoznavanja šansi za uspješan biznis o zapošljavanju mladih ljudi”, kazali su oni.

Učenici su posjetili Podgoricu – Vinski podrum Šipčanik, „Vidikovac“, dio vinograda i maslinjaka; vodopad rijeke Cijevne, zatim i Lipsku pećinu na Cetinju.

Na ovom uzbudljivom izletu pretile su ih učiteljice Nađa Lalatović, Mira Raičević, Rada Popadić, Marija Bijelić, zatim asistent Viktor Rašković i nastavnik Radoje Stanić.

“Predstavnici tehnologije i marketing službe „Plantaža“ djeci su dočarali priču o nastanku grožđa, procesu proizvodnje vina i njegovog odležavanja u buradima”, naveli su iz škole i dodali da su mnogo naučili o lokalitetima koje su obišli.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.