Učenici OŠ „Ratko Žarić“ obišli mljekaru „Nika“

image-0-02-04-223f441abbda971201519fb42708d825216f40083f79b2ddf1ef183cdda2ee2d-v
Privatna arhiva
  • Autor Marija Vujovic
  • 23.04.2018. u 11:04

Oko 100 učenika trećeg razreda OŠ „Ratko Žarić“ danas je posjetilo mljekaru „Nika“ i tom prilikom se upoznalo sa procesom proizvodnje i prerade mlijeka.

Kako nam je kazao izvršni direktor mljekare, Tadija Šljukić, uvijek su otvoreni za ovakve zahtjeve, pa su i na današnji vrlo rado odgovorili.

„Dobili smo zahtjev od Osnovne škole „Ratko Žarić“ da oko 100 učenika trećeg razreda obiđe mljekaru, vidi kako funkcioniše proces proizvodnje, vidi kako se prima mlijeko iz otkupa i da se uopšte upoznaju sa kompletnim procesom. Mi smo vrlo rado odgovorili njihovom zahtjevu pošto je to veoma lijepo i pozitivno da djeca vide kako se u stvari to mlijeko prerađuje da bi stiglo do rafova prodavnica i njihovih domova“, kazao je Šljukić dodajući da u dvorištu mljekare imaju prostor predviđen za igru te da u bliskoj budućnosti tu planiraju da naprave igralište.

Posjetu korisnom smatra i učiteljica Jadranka Radulović koja je danas tokom obilaska pratila svoje učenike.

„Otprilike oko 100 učenika je obišlo pogone i to po grupama po desetak, 15 učenika tako da su svi mogli fino da vide kako teče taj proces proizvodnje i veoma su zadovoljni onim što su vidjeli“, kazala je ona.

A utiske nakon obilaska cijele fabrike, ali i igranja u dvorištu, prenijela nam je i učenica Andrea Spasojević.

„Prvo smo ušli u jednu laboratoriju gdje provjeravaju mlijeko, pa smo vidjeli kako pakuju mlijeko. Vidjeli smo mnogo mašina i naučili kako mlijeko dolazi do nas. Mnogo mi se svidjela posjeta i druženje“, nije krila oduševljenje Andrea.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.