Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:04
16.4.2019.

Učenici Prve srednje stručne škole učestvovali u projektu “Innovate your dreams”

Prva srednja stručna škola proteklih sedmica bila je dio međunarodnog projekta “Innovate your dreams”, koji je okupio preko 100.000 učenika iz više od 60 zemalja.


U projekat su bili uključeni učenici odjeljenja II-7 sa profesoricom Anom Delić i učenici trećeg razreda sa profesoricom Stankom Marojević.

Kako je istakla Delić, cilj projekta je da pomogne učenicima da razumiju i pripreme se za zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje.

“Kroz projektne aktivnosti učenici su se upoznali i sa 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a poseban akcenat je stavljen na tri cilja: kvalitetno obrazovanje, dostupna i čista energija i inovacije i infrastruktura", objasnila je ona.

Profesorica Stanka Marojević podsjetila je da su bili dio pomenutog projeta u periodu od 14. januara do 11. marta, a osnovali su ga Karum Vits iz Pakistana i Rania Lumpur iz Grčke. 

“Projekat je trajao sedam nedjelja i u toku tog perioda učenici su razvijali različite kompetencije: komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije", kazala je ona.

Ostale vijesti iz kategorije