Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:04
16.4.2019.

Učenici Prve srednje stručne škole učestvovali u projektu “Innovate your dreams”

Prva srednja stručna škola proteklih sedmica bila je dio međunarodnog projekta “Innovate your dreams”, koji je okupio preko 100.000 učenika iz više od 60 zemalja.


U projekat su bili uključeni učenici odjeljenja II-7 sa profesoricom Anom Delić i učenici trećeg razreda sa profesoricom Stankom Marojević.

Kako je istakla Delić, cilj projekta je da pomogne učenicima da razumiju i pripreme se za zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje.

“Kroz projektne aktivnosti učenici su se upoznali i sa 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a poseban akcenat je stavljen na tri cilja: kvalitetno obrazovanje, dostupna i čista energija i inovacije i infrastruktura", objasnila je ona.

Profesorica Stanka Marojević podsjetila je da su bili dio pomenutog projeta u periodu od 14. januara do 11. marta, a osnovali su ga Karum Vits iz Pakistana i Rania Lumpur iz Grčke. 

“Projekat je trajao sedam nedjelja i u toku tog perioda učenici su razvijali različite kompetencije: komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije", kazala je ona.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:26
  17.7.2019.

  Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) obezbjedilo je pravnu i psihološku pomoć za sve novinare, fotoreportere i snimatelje zbog teških uslova rada i stresnog posla, na kome su meta napada i prijetnji, saopštili su iz tog udruženja.

 • 10:40
  17.7.2019.

  Od 9. jula su vozne karte za destinacije u Crnoj Gori poskupile. Iz Željezničkog prevoza tvrde da su karte skuplje 15 procenata.

 • 10:21
  17.7.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni.

 • 09:05
  17.7.2019.

  Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće danas, a za tu svrhu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 6.752.455,16 eura, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalnog staranja.