Učenici Prve srednje stručne škole učestvovali u projektu “Innovate your dreams”

img-4160d760aab27759a52cb800810cbd95-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.04.2019. u 08:04

Prva srednja stručna škola proteklih sedmica bila je dio međunarodnog projekta “Innovate your dreams”, koji je okupio preko 100.000 učenika iz više od 60 zemalja.

U projekat su bili uključeni učenici odjeljenja II-7 sa profesoricom Anom Delić i učenici trećeg razreda sa profesoricom Stankom Marojević.

Kako je istakla Delić, cilj projekta je da pomogne učenicima da razumiju i pripreme se za zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje.

“Kroz projektne aktivnosti učenici su se upoznali i sa 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a poseban akcenat je stavljen na tri cilja: kvalitetno obrazovanje, dostupna i čista energija i inovacije i infrastruktura”, objasnila je ona.

Profesorica Stanka Marojević podsjetila je da su bili dio pomenutog projeta u periodu od 14. januara do 11. marta, a osnovali su ga Karum Vits iz Pakistana i Rania Lumpur iz Grčke. 

“Projekat je trajao sedam nedjelja i u toku tog perioda učenici su razvijali različite kompetencije: komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije”, kazala je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.