Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Učenici telefone umotavali u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

ucionica_pixabay_2
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 17.04.2024. u 15:12
Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost. Prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

“Ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija mogu reći da smo veoma ponosni načinom na koji smo organizovali ovaj ispit. Izuzetno smo zadovoljni i kako su sve to prihvatili učenici i nastavnici. Danas smo svi položili ispit zrelosti”, rekao je Trivić za portal Roditelji.me.

On je uputio zahvalnost svim prosvjetnim radnicima, ali i roditeljima na podršci da se ne dozvoli da i ovogodišnji maturski ispit protekne uz nepravilnosti i zloupotrebe.

Ipak, ni detektori, ni pojačani nadzor u svim školama nijesu obeshrabrili pojedine srednjoškolce koji su ipak pokušali da unesu mobilne telefone.

“Svi pokušaji takvih zloupotreba su spriječeni. Zabilježili smo da su u nekim školama učenici telefone umotali u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič. Bilo je i onih koji su mislili da će proći detektor ako predaju jedan telefon, a ponijeli su dva ili tri. Nijesu uspjeli u tome, kao ni oni koji su pokušali da telefon sakriju u obući”, kazao je Trivić.

Nakon prvog dijela maturskog/stručnog ispita biće organizovane eksterne provjere znanja za učenike devetog razreda.

Izvor: Roditelji.me/rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Kapetan Zupski

   Sad ce se vidjeti koliko ima Lucasa….sramota kakva su nam djeca …nekada se gledalo znanje …a sada ko je ciji …tako da za odlican uspjeh dosta da je tajo “Ime” …pa kako god …blagos u buducnost

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
  U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.