Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

UCG raspisao četvrti upisni rok

ucg1111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.08.2016. u 12:34

Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis u prvu godinu studija u četvrtom upisnom roku, a kako je saopšteno, mjesta ima za 53 budžetska i 305 samofinansirajuća studenata.

Na Fakultetu dramskih umjetnosti ostalo je još 14 budžetskih mjesta, Fakultetu likovnih umjetnosti jedno, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje četiri, Filozofskom fakultetu osam, Metalurško-tehnološkom pet, Muzičkoj akademiji 18 i Prirodno-matematičkom fakultetu tri.

Na Biotehničkom fakultetu ima 30 mjesta za samofinansirajuće studente, Ekonomskom fakultetu u Bijelom Polju pet, Fakultetu dramskih umjetnosti 12, Fakultetu likovnih umjetnosti dva, Pomorskom fakultetu pet, Frakultetu za sport i fizičko vaspitanje 61, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 61, Filološkom fakultetu 30, Filozofskom 9, Građevinskom 23, Mašinskom 48, Metalurško-tehnološkom fakultetu 14 i Prirodno-matematičkom fakultetu pet mjesta. 

Prijave na konkurs podnose se sjutra, a kandidati, uz prijavu, podnose originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, originalna svjedočanstva o završenom prvom, drugom, trećem i četvrtom razredu srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu, ovjerenu kopiju diplome Luča ili njoj ekvivalentne diplome i diplomu o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, uz prijavu za upis podnose i izjavu da se prijavljuju i za polaganje testova, ukoliko žele da se izjednače sa kandidatima koji su polagali eksterni maturski odnosno stručni ispit. Polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, biće organizovano 1. septembra.

Dopunski ispiti za fakultete i akademije, koji ih organizuju, polažu se 2. septembra prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica, dok je upis kandidata i izdavanje uvjerenja najavljen je za 5. septembar.

 

Izvor: cdm.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.