UCG raspisao konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija: Prijave u ponedjeljak i utorak

UCG
 • Autor onogost.me
 • 02.07.2023. u 15:40
Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je juče konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija, a prijave će se podnositi u ponedjeljak i utorak.

Konkurs je raspisan za upis na 3.174 mjesta na državnom budžetu i za 60 mjesta na novom samofinansirajućem programu Ekonomskog fakulteta na engleskom jeziku.

Iz UCG su kazali da će u tekstu konkursa biti opisani detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete. Ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati je podnose neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

“Prijava na konkurs podnosi se u ponedjeljak i utorak do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi”, navodi se u saopštenju.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 12. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) na Cetinju saopšteno je da će u prvom upisnom roku upisati 40 studenata koje će se finanasirati iz budžeta države.

Prijave na konkurs podnose se 3, 4. i 5. jula od 10 do 14 sati u prostorijama fakulteta ili elektronski putem preko platforme upisi.edu.me do 4. jula do 16 sati.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Turistička organizacija (TO) Nikšić i NVO „Ljubitelji Slanog jezera“ sjutra organizuju prvu "Čorbijadu" na Slanom jezeru (imanje Jokića).