UCG: U drugom upisnom roku predato 266 prijava

filozofski_fakultet_ucg
UCG
 • Autor onogost.me
 • 17.07.2023. u 20:51
U drugom roku, za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2023/24, na Univerzitetu Crne Gore prijavilo se ukupno 266 kandidata, od čega 200 elektronskim putem, a 66 lično, saopšteno je iz UCG-a.

“Broj ukupno prijavljenih kandidata po organizacionim jedinicama je sljedeći: Arhitektonski fakultet 20, Biotehnički fakultet 22, Ekonomski fakultet pet, Elektrotehnički fakultet devet, Fakultet dramskih umjetnosti 13, Fakultet likovnih umjetnosti četiri, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 12, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 15, Filološki fakultet 19, Filozofski fakultet 19, Građevinski fakultet devet, Mašinstvo 16, Medicinski fakultet 57, Metalurško-tehnološki fakultet devet, Muzička akademija četiri, Pomorski fakultet Kotor 14 i Prirodno-matematički fakultet devet“, kažu sa UCG-a.

Podsjećaju, da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu 18. jula 2023. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se 19. i 20. jula 2023. godine prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se 21. i 22. jula 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.