Udruženje podstanara: Stanodavci da se uzdrže od daljeg povećanja cijena

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 08.02.2023. u 10:28
NVO Udruženje podstanara Crne Gore apelovalo je na stanodavce da se uzdrže od daljeg povećanja cijena zakupnina i da pokušaju da razumiju nikada težu situaciju u kojoj se danas nalaze podstanari.

Kako navode u saopštenju, epidemija povećanje cijena zakupa stanova poprima sve veće razmjere.

“Pored razloga koji su bili dominantni za podizanje cijena zakupa velikog broja pristiglih građana iz Rusije i Ukrajine, te povećanja troškova života usljed svakodnevne inflacije, podstanari su dobili novi razlog da strahuju od povećanja kirija. Naime, Udruženje podstanara bilježi sve veći broj povećanih kirija usljed rasta kamatnih stopa te rasta rata stambenih kredita”, piše u saopštenju.

Navode kako bilježe da se teret korisnika stambenih kredita svaljuje na podstanare na način što im se povećavaju kirije za taj, a nerijetko i veći iznos.

“Zato apelujemo na stanodavce da ne otežavaju ionako već katastrafolno težak život podstanara i da podstanari nisu krivi što su njima porasle rate stambenih kredita te da im podstanari ionako vraćaju te kredite kroz kirije. Pri tome ih podsjećamo da i sami posluju u sivom tržištu te da i pored zakona koji predviđa plaćanje poreza na ostvarenu dobit ne plaćaju porez koji se u normalnim država itekako mora plaćati”, navode iz Udruženja i dodaju da “što se tiče onih koji bi morali zaštititi podstanare i uopšte ovakva dešavanja te cjelokupnu politiku socijalnog stanovanja, oni su već davno pali na ispitu”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.