Udruženje sportskih novinara: Proglašenje najboljih 23. decembra

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 01.12.2022. u 14:29
Svečanost proglašenja najboljeg crnogorskog sportiste biće održana 23. decembra u Nikšiću, saopšteno je iz Udruženja sportskih novinara Crne Gore (USNCG).

Udruženje će, osim najboljem sportisti Crne Gore, dodijeliti i nagrade najboljem sportskom novinaru, dopisniku i mladom novinaru u 2022. godini.

Najavljeno je da će Udruženje dodijeliti i priznanje Ranko Jovović u znak sjećanja na doajena crnogorskog sportskog novinarstva.

“Na tako rano objavljivanje datuma održavanja ceremonije odlučili smo se kako ne bi došli u situaciju da se preklapamo sa ostalim institucijama koje organizuju slične manifestacije, ali i iz razloga da sportisti i naše kolege novinari razmišljaju o finišu kalendarske godine”, kazao je predsjednik USNCG Veselin Drljević.

Navodi se da izbor neće biti lak i da je godina na izmaku obilovala brojnim velikim uspjesima crnogorskih sportista.

“Atletičarka Marija Vuković okitila se srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu, istu je osvojila bokserka Bojana Gojković, rukometašice i bokserka Tamara Radunović bile su bronzane. Automobilista iz Kotora Vasilije Jakšić je evropski šampion na brdskim stazama. Sjajni rezultati ostvareni su i u karateu, džiu džici, boćanju, jedrenju, tenisu”, piše u saopštenju USN.

Svečanost proglašenja biće upriličena na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Prošle godine najbolji sportista Crne Gore bila je atletičarka Marija Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.