Udžbenici za srednju školu od 83 do 105 eura

onogost.me arhiva
 • Autor onogost.me
 • 09.08.2023. u 08:07
Distribucija udžbenika za osnovce počela je u ponedjeljak i trajaće do kraja mjeseca, kazao je za TVCG Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike.

“Zavod je uradio sve kako bi udžbenici bili odštampani na vrijeme”, saopštio je Petričević i dodaje da je raspodjela udžbenika posao koji će obaviti škole.

Podsjetio je da je država iz budžeta izdvojila oko četiri miliona eura kako bi svim osnovcima obezbijedila besplatne udžbenike.

“Za srednju školu udžbenici nijesu besplatni, cijene se kreću od 105 za prvi razred Gimnazije, za drugi i za treći 88 eura i za četvrti 83 eura. Ima i novih udžbenika to su Sociologija za treći razred Gimnazije i za srednju stručnu školu Čitanka, tako da će biti i nekih malih korekcija u cijenama”, saopštio je Petričević u Jutarnjem programu TVCG.

Kako je kazao očekuje da će od 20. avgusta početi i prodaja udžbenika za srednje škole.

“Cijene se nijesu mijenjale u posljednjih nekoliko godina”, zaključio je Petričević.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.