Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uehara posjetila opštinu Nikšić

dsc_0920
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2016. u 14:27

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, danas je boravila u zvaničnoj posjeti Opštini Nikšić gdje je razgovarala sa prvim čovjekom opštine, Veselinom Grbovićem, a uručila je i vrijednu donaciju „Opštoj bolnici“. 

Grbović je svojoj gošći predstavio kulturno- istorijsku, ekonomsku i socijalnu osobenost Nikšića, a upoznao je i sa resursima, potencijalima i budućim strateškim razvojnim projektima lokalne zajednice.

Bilo je riječi i o kapitalnim infrastrukturnim projektima koji su završeni i koji će biti realizovani u narednom periodu. Grbović je iskoristio priliku da informiše ambasadarku o mogućim investiranjima u Nikšić i istakao oblasti za koje bi moguće bili zainteresovani i američki inestitori.

Ambasadorka SAD-a, uz zahvalnost za gostoprimstvo, čestitala je predsjedniku Opštine i lokalnoj upravi na naporima koje ulažu u realizaciji značajnih projekata.

Na sastanku je bilo riječi i o procesu pridruživanja Crne Gore NATO zajednici i Uehara je naglasila da su SAD-e veliki prijatelj i podrška Crnoj Gori u ovom procesu.

Grbović je na kraju, u ime građana Nikšića, zahvalio ambasadorki na donaciji danas uručenoj JZU „Opšta bolnica“ Nikšić,  a obostrano je izražena želja za nastavkom prijateljskih odnosa i saradnje na partnerskoj osnovi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci