Uhapšen nakon što je zatečen u krađi, čekićem zamahivao ka policajcu

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 10.09.2023. u 12:42
Policija je u Nikšiću uhapsila sugrađanina G.M. koji je čekićem razbio staklo na prodavnici i ukrao kofer pun naočara.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sinoć oko 23 sata i 40 minuta dok su bili van dužnosti, pripadnik Protivterorističke jedinice i pripadnik Posebne jedinice policije su u Nikšiću, u Njegoševoj ulici, uočili osobu kako čekićem lomi staklo na maloprodajnom objektu.

I nakon što su se policijski službenici legitimisali i povikali “policija”, dodaju iz policije, počinilac nije reagovao već je ušao u objekat i ukrao kofer u kojem su se, kako je kasnije utvrđeno, nalazile naočare veće vrijednosti.

“Nadalje, policijski službenici PTJ i PJP su prišli licu, koje je pružalo otpor i zamahivalo čekićem prema jednom od službenika. Izvršilac je hrabrom akcijom pripadnika Sektora policije posebne namjene savladan i zadržan na licu mjesta. Kod njega je pregledom pronađen i nož na rasklapanje, tzv. ‘leptir'”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su o događaju obavijestili kolege u Odjeljenju bezbjednosti Nikšić.

“Oni su odmah izašli na lice mjesta, legitimisali i utvrdili identitet izvršioca – G.M. iz Nikšića, te sa događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. G.M. je doveden u službene prostorije, a po nalogu tužioca na licu mjesta je izvršen uviđaj i prikupljena su dodatna obavještenja nakon čega je kvalifikovano krivično djelo teška krađa, a G.M. lišen slobode”, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.