Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uhapšen policajac, osumnjičen za zlostavljanje jedne osobe u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 14.04.2023. u 18:51
Policijski službenik Jovan Peković uhapšen je i osumnjičen za zlostavljanje jedne osobe u Nikšiću.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihov kolega Jovan Peković je 12. aprila u Nikšiću tražio vozilo kako bi priveo B.S. Nakon što ga je Interventna jedinica privela on je, kako navode iz policije, na njegov zahtjev odveden u Medicinski centar u Nikšiću gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno, fraktura tri rebra.

Sa događajem je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

"Po izjavi B.S. povrede je zadobio kada ga je nakon kraće verbalne rasprave policijski službenik fizički napao, te oborio na asfaltnu podlogu, nakon čega mu je zadao još dva udarca u predjelu tijela. Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica i rasvjetljavanja događaja, policijski službenici su prikupili obavještenja od više svjedoka događaja, te izvršili izuzimanje i pregled nekoliko zapisa sa video nadzora. Spisi predmeta su dostavljeni postupajućem tužiocu koji je kvalifikovao krivično djelo zlostavljanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda i naložila da se policijski službenik Peković Jovan liši slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

Policajac Peković, kako dodaju iz policije, danas je uhapšen i uz krivičnu prijavu će biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

"Neposredni rukovodilac će u odnosu na pomenutog policijskog službenika inicirati pokretanje disciplinskog postupka, te spise predmeta uputiti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci