Uhapšen Rade Milošević

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.10.2022. u 00:55
U Nikšiću je sprovedena akcija Specijalnog tužilaštva na presijecanju krijumčarenja cigareta, u okviru koje je priveden veći broj osoba. Po saznanjima Portala RTCG, u okviru te akcije uhapšen je direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

Krijumčarenje je realizovano prilikom uništavanja cigareta nedavno u Nikšiću, prenosi Portal RTCG.

SDT je u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo da prati njihove aktivnosti.

Spaljivanje cigareta organizovano je u četvrtak u prostorijama privatne firme kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna 3 miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Milošević je tad kazao da je njihova borba efikasna.

“Svi oni koji nas optužuju govoreći da niko nije hapšen mi kažemo da smo se odredili za jedan model gdje smo vidjeli da je jako dobro da oduzimamo robu da se ne opterećujemo samo time da li će neko biti uhapšen, jer je jako komplikovano u samom toku šverca doći do grupa ko je to rade i na ovaj način direktno štetimo budžet tih organizovanih kriminalnih grupa. Predsjednik Vlade i ja ćemo naredne sedmice organizovati pres konferenciju gdje ćemo iznijeti podatke za zadnjih 30 godina šta je šta je rađeno po pitanju šverca cigareta, koliko je uradila ova Vlada, a koliko pojedinačno sve prethodne vlade”, kazao je Milošević.

Abazović: Ni po babu, ni po stričevima

Premijer Dritan Abazović pozdravio je akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i MUP-a u Nikšiću na sprečavanju krijumčarenja cigareta.

“Država vladavine prava u kojoj će svi imati jednaka prava i obaveze je ideal za koji se borimo i izborićemo se. Ni po babu, ni po stričevima. Stajemo na kraj švercu cigareta”, napisao je Abazović an Tviteru.

Adžić: Nulta tolerancija institucija na svaki pokušaj šverca

Akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja pokazatelj su nulte tolerancije institucija na svaki pokušaj šverca, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

“Gradimo sistem i pravednu državu u kojoj zakon važi jednako za sve. Nema povlašćenih”, poručio je Adžić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.