Uhapšen Veselin Veljović po nalogu SDT-a

Twitter
 • Autor onogost.me
 • 24.07.2023. u 10:02
Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Veljović je priveden na saslušanje u Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) koje je sprovelo hapšenje. Kako nezvanično saznaje RTCG, hapšenje Veljovića vezano je za predmet koji se odnosi na krijumčarenje cigareta.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, danas lišilo slobode V.V. i M.N., i protiv njih ali i protiv A.M. i N.M.,koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje”, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona – EUROPOL.

“Aktivnosti Specijalnog državnog tužilastva i policije u ovom predmetu ce se nastaviti i narednih dana”, poručio je Radonjić.

Kako je ranije jutros kazao Radonjić policija je izvršila pretres stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Veselin Veljović je bio na čelu Uprave policije u dva navrata – od 2007. do 2011. godine, a potom i od jula 2018. do decembra 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Nakon što je u decembru 2020. napustio policiju, posao je našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, čiji je savjetnik za bezbjednost i odbranu bio do 20. maja ove godine.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.