Uhapšeni osumnjičeni za podmetanja požara na skupocjenom vozilu

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 05.08.2023. u 11:55
Zbog podmetanja požara u Nikšiću na vozilu vrijednom oko 75.000 eura policija je uhapsila Đ.I. (32) i P.N. (31) iz Danilovgrada.

Iz policije podsjećaju da je 21. jula oko 3.50 časova došlo do požara na vozilu marke „BMW“ u vlasništvu V.K. iz Nikšića, koje je bilo parkirano na parking prostoru u Ulici Peka Pavlovića, a koji se proširio – prenio i ošteti još jedno vozilo.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije.

“Preduzetim intenzivim opertivno – taktičkim mjerama i radnjama, a u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nikšićka policija je rasvijetlila predmetno krivično djelo i juče lišila slobode Đ.I. (32) i P.N. (31), oba iz Danilovgrada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da su ova dva lica, navedenog datuma, a po prethodnom dogovoru, zajedničkom radnjom locirali vozilo, koje su potom polili benzinom i inicirali požar”, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije navode da je usljed dejstva vatre oštećeno vozilo, koje je prema dostavljenim podacima vrijednosti oko 75.000 eura, u potpunosti uništeno, dok je na drugom vozilu pričinjena manja materijalna šteta.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su od 1. maja, kako su kazali, rasvijetlili devet kriivčnih djela izvršenih podmetanjem požara, kako iz prethodnog perioda tako i iz tekućeg, po kom osnovu su procesuirali 10 osoba.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.