Uhapšeni zbog ispisivanja grafita u tunelu Budoš

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 24.10.2023. u 16:44
Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić shodno svojim nadležnostima prate djelovanje navijačkih grupa iz zemje i okruženja u skladu sa Zakonom o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama.

“Pripadnici saobraćajne policije su 10. oktobra oko 02.00 časova u tunelu Budoš zatekli lica P.B. (25), P.D. (23), V.K. (21) i N.P. (18), navijače jednog fudbalskog kluba, kako u unutrasnjošti zidova tunela pričinjavaju štetu, odnosno ispisuju grafite koji se odnose na jednu navjačku grupu i sportski klub.
Lica su lišena slobode zbog počinjenog prekršaja pričinjavanje štete ispisivanjem grafita iz Zakona o javnom redu i miru i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, sprovedena nadležnom sudu za prekršaje”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prilikom vršenja pretresa stana i drugih prostorija, po drugom osnovu, koje koristi lice P.B., policijski službenici pronašli su i privremeno oduzeli 45 drvenih palica većih dimenzija, tri metalne šipke, dvije metaine palice na izvlačenje, baklju i dva vatrometa, pet sprejeva i tri šablona za ispisivanje grafita.

“Oduzeti predmeti – palice i šipke su, kako se sumnja, bili namijenjeni za sukobljavanje sa suprotstavijenim navijačkim frakcijama, što se može zaključiti budući da je poznat događaj od 9. juna ove godine kada je došlo do svađe i tuče između dvije navijačke frakcije, a kada su upravo ovi predmeti korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.
Tada je krivično procesuirano 14 lica, od kojih je jedno lice i pomenuti P.B. koji je, kao navijač pomenutog fudbalskog kluba, procesuiran zbog sumnje da je izvršio krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo i krivično djelo nasilničko ponašanje”, dodaju iz policije.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ će, kako navode, u narednom periodu nastaviti da prate djelovanje navijačkih grupa u cilju suzbijanja ovog pojavnog oblika koji može da naruši društveni ambijent.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.
  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, upozorili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).