Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 10 miliona eura

12648079_10205670491457223_1468125810_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.02.2016. u 16:39

Po nalogu Specijalnog tužioca Milivoja Katnića, crnogorska policija je uhapsila danas u Nikšiću osam osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 10 miliona eura.

Po nalogu Katnića uhapšeni su B.S. (60) službenik Poreske Uprave PJ Nikšić,  R.M. (62) i K.N. (62), službenici Uprave za nekretnine PJ Nikšić; M.Ž. (63), D.Ž. (53), M.R. (48), M.V. (65) i B.Z (55), svi zaposleni u Zemljoradničkoj zadruzi „Grahovo“.

Nalogom je obuhvaćena još jedna osoba, ali će ona biti uhapšena u skladu sa daljim instrukcijama Specijalnog tužioca.

"Policija je, u saradnji i po nalogu Specijalnog tužioca, u prethodnom periodu vršila kontrolu dokumentacije u vezi prodaje kompleksa zemljišta Zemljoradničke zadruge "Grahovo“, kojom prilikom je ustanovljeno da su navedene osobe, kako se sumnja, počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Preduzetim službenim mjerama i radnjama ustanovljeno je da postoji osnovana sumnja da je ovim krivičnim djelom nastala materijalna šteta po državu u iznosu oko 10.000.000 eura", saopšteno je iz Uprave policije i Specijalnog tužilaštva.. 

Uhapšeni su privedeni Specijalnom tužiocu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.