Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 10 miliona eura

12648079_10205670491457223_1468125810_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.02.2016. u 16:39

Po nalogu Specijalnog tužioca Milivoja Katnića, crnogorska policija je uhapsila danas u Nikšiću osam osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 10 miliona eura.

Po nalogu Katnića uhapšeni su B.S. (60) službenik Poreske Uprave PJ Nikšić,  R.M. (62) i K.N. (62), službenici Uprave za nekretnine PJ Nikšić; M.Ž. (63), D.Ž. (53), M.R. (48), M.V. (65) i B.Z (55), svi zaposleni u Zemljoradničkoj zadruzi „Grahovo“.

Nalogom je obuhvaćena još jedna osoba, ali će ona biti uhapšena u skladu sa daljim instrukcijama Specijalnog tužioca.

“Policija je, u saradnji i po nalogu Specijalnog tužioca, u prethodnom periodu vršila kontrolu dokumentacije u vezi prodaje kompleksa zemljišta Zemljoradničke zadruge “Grahovo“, kojom prilikom je ustanovljeno da su navedene osobe, kako se sumnja, počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Preduzetim službenim mjerama i radnjama ustanovljeno je da postoji osnovana sumnja da je ovim krivičnim djelom nastala materijalna šteta po državu u iznosu oko 10.000.000 eura”, saopšteno je iz Uprave policije i Specijalnog tužilaštva.. 

Uhapšeni su privedeni Specijalnom tužiocu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o tome koliko se djece rađa prijevremeno, ali procjene kažu da je to između šest i osam procenata, saopštila je dr Danojla Dakić iz Centra za neonatologiju u emisiji "Link". U svijetu su, kako navodi, podaci veoma raznoliki, u Americi je procenat prijevremeno rođene djece porastao već na 10 do 11 odsto, u raznim evropskim zemljama, taj procenat je nešto niži, u Engleskoj je pet, u Francuskoj osam odsto.
Za jedanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2.538 korisnika. Poslodavci su ove godine oglasili 16.569 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.