Uhapšeno više službenika Uprave prihoda i carina

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 15:05
Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.

“Nakon ocjene dosad prikupljenih dokaza i obaještenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ž.I.,načelnika Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja i N.A., R.V. i M.S., članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita”, saopštio je Portalu RTCG, Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u SDT-u.

Oni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslusanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od časa lišenja slobode.

“Ranije su, u istom predmetu, lišeni slobode osumnjičeni predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta E.A. šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina M.P. i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama D.B, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja,a nakon saslušanja im je odredjno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode”, kazao je Radonjić.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, kako je rekao, pored osumnjičenih i lišenih slobode, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

“Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna”, kazao je Radonjić.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.