UMHCG: Debata o Zakonu o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

936317_521874211181037_1381788023_n
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2015. u 17:04

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizuje u petak javnu debatu o Zakonu o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom, nakon čega će biti održana radionica o filozofiji samostalnog življenja osoba s invaliditetom .

Javna debata se organizuje u okviru projekta „Kako Zakon postaje praksa“ (How the law becomes practice), koji je finansijski podržala Britanska ambasada.

Na javnoj debati će govoriti predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, predstvanici Opštine Nikšić, lokalnih organizacija osoba s invaliditetom i UMHCG-a.

Radionica o samostalnom životu,  organizuje se u okviru projekta „Sloboda izbora“, koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, posredstvom Programa malih grantova Demokratske komisije. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ekološki pokret ,,Ozon“ je u okviru svog programa za građanski monitoring kvaliteta vazduha ,,Ekoskop“ analizirao javno dostupne podatke Agencije za zaštitu životne sredine i mjesečne izvještaje o kvalitetu vazduha, koje obrađuje Centar za ekotoksikološka ispitivanja Podgorica, za prva dva mjeseca 2023. godine sa ciljem da se javnost što kvalitetnije informiše o ovoj problematici i podstakne aktivnije učešće građana u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine.