Umjetničkim muralima protiv grafita koji pozivaju na mržnju i netrpeljivost

mural
Omladinski klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2016. u 07:04

Mladi umjetnici, okupljeni oko Omladinskog kluba Nikšić, oslikali su prvi od planiranih pet murala, koji bi trebalo da uljepšaju izgled zgrada u užem gradskom jezgru.

”Na ovaj način imamo za cilj uklanjanje postojećih grafita sa jednog dijela zgrada koji u najvećem slučaju izazivaju političku, vjersku, nacionalnu, seksualnu ili drugu mržnju i netrpeljivost”, kažu iz Omladinskog kluba i dodaju da je njihova želja bila i da okupe mlade umjetnike i uključe ih u ovakve kulturno-umjetničke događaje, čime bi oni unaprijedili svoje slobodno vrijeme.

Samoj izradi murala prethodila je radionica za odabrane mlade umjetnike, kako bi bolje i lakše savladali tehniku iscrtavanja murala na zidove fasada i tako prenijeli svoju umjetnost s papira na veće površine.

Iz Omladinskog kluba zahvalili su mladim umjetnicama Klaudiji Abat, Tatjani Marjanović, Jeleni Ivanović, Rajki Pejanović i Bojani Rmandić na trudu i energiji za oslikavanje prvog murala.

”Ova aktivnost je sprovedena kroz projekat “Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme” koji Omladinski klub Nikšić sprovodi uz sufinansiranje Opštine Nikšić”, kažu i najavljuju da će nastaviti da podržavaju rad umjetničkih radionica za mlade, oslikavanjem još četiri murala u narednim danima koji će, takođe, slati poruke ljubavi, mira i tolerancije. 
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.