UNIFIED opštinski turnir u fudbalu: Sportom do veće inkluzije djece sa intelektualnim smetnjama

unnamed
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.06.2017. u 14:24

Sportsko – rekreativno duštvo „Specijalna olimpijada Nikšić“ organizovalo je UNIFIED opštinski turnir u fudbalu „Fer play“ koji podrazumijeva uključivanje djece sa i bez intelektualnih smetnji u jedan sportski tim.

Kako je objasnio predsjednik SRD Specijalna olimpijada Nikšić Radovan Dragnić, tim čine sportisti i partneri od kojih su sportisti djeca sa intelektualnim smetnjama, a partneri djeca bez smetnji.

“Ovim takmičenjem želimo doprinijeti većoj inkluziji djece sa smetnjama, uključujući ih kroz spotske aktivnosti. Turnir je okupio 3 ekipe i to: specijalno odjeljenje OŠ “Olga Golović”, djecu JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju”- Nikšić kao sportiste, kao i djecu, tj učenike OŠ “Dušan Bojović” kao partnere. Ekipe su se takmičile u jednoj diviziji. Pobjedničko, prvo mjesto osvojila je ekipa trenera Slavka Tomića, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Borisa Bulajića, a treće ekipa Radovana Mušikića. Pobjedničkoj ekipi je dodjeljen pehar. Medalje su dodjeljene svim takmičarima”, naveo je Dragnić.

Takimičare i publiku pozdravili su Radojka Koprivica, diektorica Dnevnog centra i Ivan Radović, direktor Specijalne olimpijade Crne Gore poželjevši im uspješno i fer takmičenje.

U okviru turnira upiličen je i kulturno umjetnički progam za koji se pobrinulo folklorno KUD “Čigra”, a na na kraju je odigrana revijalna utakmica između ekipe Dnevnog centra i ekipe AGAMA, koji je završen sa rezultatom 3:2 za AGAMU.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.