Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Unija poslodavaca protiv eliminacije iz savjeta lokalnih emitera

Unija poslodavaca Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 18.05.2024. u 18:57
Iz Unije poslodavaca Crne Gore negodovali su zbog predloga zakona o audio-vizuelnim medijskim uslugama.

Nakon uvida u dokument iz Unije poslodavaca problematizuju član 53. stav 4. zakona koji se tiče predlagača članova savjeta lokalnog i regionalnih emitera.

“Tim članom se predviđa da se jedan socijalni partner , tj. sindikat koji je zastupljen u Socijalnom savjetu Crne Gore prepoznaje kao predlagač člana savjeta , a drugi tj. Unija poslodavaca eliminiše, odnosno da se zastupnik privrede u savjetu lokalnog ili regionalnog emitera svodi na lokalna udruženja privrednika i poslodavaca, turistička ili poljoprivredna udruženja”, navode iz UP.

Tim povodom su se obratili ministarki kulture i medija Tamari Vujović i sa uvjerenjem da se radi o omašci, a ne namjeri da se izbjegne Unija poslodavaca Crne Gore i uskrati njeno pravo na predlaganje i imenovanje člana savjeta lokalnog i regionalnog emitera. Zatražili su da se njihova primjedba razmotri i uvaži prije slanja konačnog teksta na razmatranje Vladi.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
  Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.