Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

UP: Krivična prijava zbog eksploziva i oružja

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 16.02.2024. u 11:25
Nikšićka policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv državljanina Srbije S.B. (31) iz Beograda, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, saopštila je Uprava policije.

“Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uz tijesnu saradnju sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, identifikovali su S.B., kao izvršioca krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave”, navodi se u saopštenju policije.

Tokom januara, prilikom preduzimanja policijsko-tužilačkih mjera i radnji izvršen je, kako navode, pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšiću, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje – pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije na ime D.J., rođen 1991.godine.

“U koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka”, navode u saopštenju.

U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S.B., koristio falsifikovana dokumenta izdata od nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se.

“Upravo u tom stanu pronađeno je vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio”, kazali su iz policije.

Prikupljeni podaci ukazuju da se radi o osobi koja je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navijača Partizana „Vandal Boys“ i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda.

“Prema obavještajnim podacima sumnja se da je aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica, koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića, kazali su iz policije.

U međuvremenu, osumnjičeni S.B. je uhapšen u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministartsva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, u cilju neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana”, navode iz policije.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
  Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.