Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

UP: Bojović se krio u štek-stanu u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 16.02.2024. u 17:32
Tridesetjednogodišnji Slobodan Bojović iz Beograda, koji se dovodi u vezu sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa iz glavnog grada Srbije, osumnjičen je da se, u septembru, sa lažnim dokumentima, skrivao u štek-stanu u Nikšiću, u kojem je policija, nekoliko mjeseci kasnije, pronašla pištolj sa prigušivačem i municiju, saznaje Portal Libertas.

Iz policije je danas saopšteno da, prema obavještajnim podacima, sumnjaju da su spriječili izvršenje teškog krivičnog djela.

"Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih ljudi, koji su osumnjičenom S.B. pružali logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore, odnosno Nikšića“, saopštili su danas iz policije.

Bojović je, navode, u međuvremenu, uhapšen u Austriji.

"U narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministarstava pravde Crne Gore, Srbije i Austrije“, kazali su u policiji, ne navodeći zbog čega je i po čijem nalogu Bojović uhapšen.

On je, kao osumnjičeni da je izvršio krivična djela u Crnoj Gori - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, zbog čega je protiv njega podnijeta krivična prijava, identifikovan u saradnji nikšićke policije, Sektora za borbu protiv kriminala i Agencije za nacionalnu bezbjednost, piše Libertas press.

"Tokom januara, prilikom preduzimanja policijsko-tužilačkih mjera i radnji, izvršen je pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšiću. Tom prilikom je pronađen pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta na ime D.J. izdata od nadležnih organa Slovenije“, piše u saopštenju policije.

Nakon vještačenja i drugih policijskih aktivnosti, kao i razmjenom obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, navode, "utvrđeno je da je izvršilac tih krivičnih djela osumnjičeni S.B“.

"On je koristio falsifikovana dokumenta izdata od nadležnih organa Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se. Upravo u tom stanu pronađeno je vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio“, piše u saopštenju policije.

Prikupljeni podaci, navode iz policije, ukazuju da je Bojović pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navajača Partizana "Vandal Boys“ i povratnik u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i da je povezan sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda.

Ko su "Vandal bojs"

Vandal bojs bila je jedna od najvećih grupa Grobara koja je okupljena u novobeogradskom Bloku 45, podsjeća Blic.

Demir Jukić, nekadašnji pripadnik grupe "Vandal bojs" 2017. godine je upucan na Novom Beogradu. Obračun je izbio na samo nekoliko stotina metara od mjesta na kojem su se sinoć sukobili navijači.

Jukić je tada ranjen u stomak, a nakon čak 12 operacija i komplikacija dva mjeseca nakon sukoba mladić je izgubio život u avgustu 2017. godine.

Vođa Vandala je Aleksandar Vuković koji je sigurnu smrt izbjegao 23. juna 2022. godine.

Na njega su napadači tada iz crnog automobila sa zatamljenim staklima počeli da pucaju u sred bijela dana u Zemunu. Zemunska policija je brzom reakcijom identifikovala napadače.

Veljko Belivuk osim što je, kako se sumnja, činio najteža krivična djela, nakon smrti njegovog dobrog prijatelja Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, preuzeo južnu tribinu.

Njegovo neslaganje sa Vandalima bilo je, kako je i sam ispričao, zbog toga što se izdvajaju od ostatka Juga.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.