Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

UP: Identifikovani navijači Sutjeske i Budućnosti koji su učestvovali u incidentu

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 18.05.2024. u 08:04
Iz Uprave policije saopštili su da su identifikovali više članova navijačkih grupa „Vojvode“ i „Varvari“povodom incidenta koji se dogodio prilikom odigravanja košarkaške utakmice između Košarkaškog kluba „Sutjeska“ i Košarkaškog kluba „Budućnost“

''Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu'', stoji u saopštenju UP.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, dodaje se dalje, a po nalogu postupajućeg državnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju više lica, kako onih koja su neovlašćeno ušla u sportsku dvoranu, a nakon toga i na teren, tako i onih koja su ubacivala predmete na teren.

''Osim toga, policijski službenici preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba „Sutjeska“, kao i organizatora sportske priredbe i mogućih propusta u obezbjeđenju ovog okupljanja, u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama'', naveli su iz UP.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.
  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.
  Prvi dio priprema Juventusa je odrađen, drugi će odraditi u Njemačkoj, a među 26 putnika našao se i crnogorski biser Vasilije Adžić.