UP: Nikšićanin prijetio smrću uredniku i zamjeniku urednika portala “Antena M”, oduzeti pištolj i municija

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 10.08.2023. u 13:57
Od Đ.T. (62) iz Nikšića koji je preko društvene mreže Fejsbuk prijetio smrću uredniku i zamjeniku urednika portala „Antena M” oduzeti su pištolj i municija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, postupajući po saznanjima prikupljenim iz otvorenih izvora da je sa Facebook profila pod imenom „Đorđije Tadić” upućena prijetnja smrću uredniku i zamjeniku urednika portala „Antena M”, su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću i u koordinaciji sa tim tužiocem preduzeli mjere i radnje u cilje identifikacije lica koje je objavilo pomenute prijetnje”, naveli su iz policije.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici preduzimajući mjere i radnje utvrdili da se radi o licu Đ.T. (62) iz Nikšića, nakon čega je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana koji koristi ovo lice.

Iz policije su kazali da su pretresom oduzeli pištolj za koji je imenovani posjedovao oružni list i 115 komada municije različite vrste i kalibra – u ilegalnom posjedu.

“Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv Đ.T. je podnijeta krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je u dijelu upućenih prijetnji državni tužilac konstatovao da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prekršajno procesuirati lice zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je pronašla novčanik sa novcem i dokumentima, pa je odlučila preko našeg portala da raširi vijest kako bi što prije vratili novčanik vlasnici.
  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.