UP: Pojačana kontrola prijave prenosa gotovine i dragocjenosti preko državnih granica

UP
 • Autor onogost.me
 • 08.12.2023. u 19:47
Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.

Kako je saopšteno, akcije se kontiunirano sprovode na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima, uz korišćenje specijalizovanih policijskih pasa za detekciju novca, kao i specijalizovanih skenera i detektora koje posjeduje Uprava prihoda i carina.

Navode da je u sklopu ovih akcija izvršen značajan broj kontrola putnika, prtljaga i vozila, te da je utvrđeno više carinskih prekršaja prenosa nedozvoljene robe, u vezi kojih je Uprava prihoda i carina preduzimala mjere iz svoje nadležnosti.

“Tokom trajanja ovih aktivnosti, registrovano je nekoliko prijava unosa većih iznosa novca službenicima Uprave prihoda i carina na graničnom prelazu, u različitim valutama, u vezi kojih službenici Uprave policije – Sektora za finansijsko obavještajne poslove sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem provjere navoda i dokumentacije o porijeklu novca i dalje njegove namjene”, kažu u saopštenju.

Zajedničke aktivnosti će se, kako dodaju, sprovoditi u kontinuitetu, kroz pojačano prisustvo policijskih službenika Sektora za finansijsko obavještajne poslove na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima.

Napominju da su lica koja prelaze državnu granicu Crne Gore dužna da prijave gotovi novac u iznosu većem od 10.000 eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.