UP: Uhapšena 53 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 19.12.2022. u 14:17
Policija je tokom vikenda uhapsila 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 24 vozača u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 58 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih lica, dva lica su zadobila teške, dok je 20 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

“U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 198 prekršajnih prijava, izdali 546 prekršajnih naloga, oduzeli 10 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 24 vozača u Podgorici”, navode u saopštenju.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.