UP: Uzdržati se od upotrebe pirotehničkih sredstva i prekomjernog korišćenja alkohola

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2022. u 13:35
Uprava policije (UP) apelovala je na građane da se u toku predstojećih praznika suzdrže od upotrebe eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, prekomjernog konzumiranja alkohola i vožnje u alkoholisanom stanju.

“U svijetlu predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, Uprava policije apeluje na građane da se tokom prazničnih dana i pratećih proslava, uzdrže od upotrebe bilo kakvih eksplozivnih i protehničkih sredstava, prekomjernog korišćenja alkohola, a posebno da izbjegavaju upravljanje vozilom ako su prethodno konzumirali alkohol, kao i od svih drugih oblika ponašanja kojima bi mogli ugroziti svoju, bezbjednost svojih porodica, prijatelja ili drugih lica”, navedeno je u saopštenju UP.

Uprava policije će, kako se navodi, preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kroz pojačano prisustvo svojih službenika, prije, tokom i nakon praznika, nastojati da obezbijedi stabilan javni red i mir, nesmetano i bezbjedno odvijanje drumskog saobraćaja, sprečavanje vršenja krivičnih djela, kao i ličnu i imovinsku sigurnost svih građana i turista u Crnoj Gori.

“Uprava policije koristi priliku, da svim građanima Crne Gore čestita nastupajuću, 2023. godinu, uz želje da praznike provedu u dobrom zdravlju, sreći i miru”, poručuju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.