Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

(UPITNIK) Javno zdravstvo – vizitkarta za liječenje kod privatnika?

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 07.05.2024. u 12:39
Sve veći broj privatnih zdravstvenih ustanova, upućuje na to da, ne samo što se građani sve češće liječe kod privatnika, nego i na to da sve veći broj ljekara zaposlenih u državnim bolnicama radi upravo u tim privatnim zdravstvenim ustanovama.

Pojedina iskustva pacijenata govore i o praksi da ljekari iz javnog zdravstva pacijente upućuju na liječenje kod privatnika, gdje nerijetko i sami ordiniraju.

U narednoj anketi želimo da istražimo koliko se često liječite kod privatnika, koliko novca potorišite na to što je inače besplatno u javnom zdravstvu, da li vas ljekari iz javnih ustanova šalju u privatne i zašto.

Upitnik je anoniman.

Nakon što dobijemo vaše odgovore i komentare, novinari naše redakcije će istražiti navode i uputiti pitanja relevantnim sagovornicima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  12

  1. Kad god sam dosla da zakazem kod specijaliste nema termina, za nalaze nema reagensa da me nije dr Nikolic u hitnu uputio u bona lab ko zna sta bi bilo samnom

   1. podjes u balans i više nidje necekas Dušanka ti sve završi skener nalaze i sve samo se javiš na njeno odeljenje i nemaš brige ona zovne glavu sestru da ide sa tobom.
    samo radim kod nje osnovni pregled ostalo sve u bolnicu

  2. Svaki ljekar šalje da kod privatnika završite brže jer se u bolnice čeka mjesecima a mnogi i rade tamo i ovamo

  3. Iz Niksica nije moguce zakazati pregled u kabinet za Glaukom, pod izgovorom da u niksickoj bolnici imamo sve sto nam treba. To naravno nije tacno jer u Niksicu nemamo specijalistu za Glaukom niti potrebne aparature za dijagnostiku i operativne zahvate. Preostaje nam jedino da se lijecimo kod privatnika.

  4. Na snimanje doplera,stitne i jos dosta toga se ceka i do 7-8 mjeseci. Katastrofa. Imala sam priliku skoro da mi ljekar kaze – da sam pacijent slozene situacije,da njemu treba dosta vremena da mi se posveti i da me pregleda i on za to u bolnici nema vremena-. Taj isti ljekar radi privatno. Generalno je tamo opsta katastrofa. Ako covjek moze da priusti da se lijeci privatno,ako ne moze… muka. Ima izuzetaka ali vrlo malo i njima svaka cast. S e ovo sto radi privatno treba procerati iz bolnice.

  5. Mislim samo nas upucuju u privatne ordinacije da zarade ne male pare!!!Tamo su mnogo ljubazniji nego isti u drzavnim ambulantama! Kod reumatologa skoro 5 god. nijesam dobila slibodan termin. Sad ne idem ni privatno , jer nemam materijalnih mogucnosti. Zar niko nema nadlezan da ovaj problem rijesi?!

  6. Dušanka Ostojić

   to je opštepoznato. Bila sam kod prijatelja, baki je pozlilo i zvali su privatnog doktora. U pratnji ljekara došla je sestra koja radi u domu zdravlja.

  7. Nada Raspopovic

   Poslala sam anketu jer sam dizala kredit i bolujemo od lupus,neurolupus i operisan od srca i sad me čeka operacija

  8. Sramota, specijalista pregleda i da izvještaj, zakaže kontrolu za 3 mjeseca i onda sramota, kod izabranog doktora kazu nema termina i daju za 6 mjeseci a snimanje za 8.. U Nikšić su doktori plaćeni da nas šalju kod privatnika, naravno one koji imaju novca, a za nas koji nemamo jednostavno bas ih briga…
   Bitno je da povremeno izmisle štrajkove i povećavaju sebi zarade a 90 posto radi i privatno, sramno na šta su spali bolesni građani Nikšića, neka nam je Bog na pomoć, a bolest i starost neće ni GOSPODU doktore zaobići..

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.