Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

(UPITNIK): Popis ili ne – pitanje je sad (ili pitanje je kad)

Monstat
 • Autor onogost.me
 • 20.10.2023. u 07:57
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori planiran je da se održi od 1. do 15. novembra ove godine.

Dok sa jednih političkih adresa pozivaju na bojkot i kažu da popis treba odgoditi u cilju stvaranja adekvatnih uslova, kao što je stabilan društveni ambijent, funkcionalnost institucija, puna informisanost građana i uključenost zainteresovane javnosti i subjekata, koji će taj proces učiniti transparentnim i inkluzivnim, sa drugih navode da se to neće desiti te da će popis biti praznik demografije.

Popunjavajući upitnik portala Onogošt, koji je potpuno anoniman, pokažite kakvo je Vaše mišljenje o tome.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  14

  1. Popis trba odložiti i elektronski da se omogući da svaki građanin može provjeriti na osnovu br. lk ili matičnog br. I da može se nadgledati upis u bazu kao 2011 što je radio Milutin Đukanović i iz SNP neko.

  2. Biljana Radovic

   Naravno da treba da bude popis,bez mijesanja politickih stranaka,sto se tice popisa Dritan je svevu pravu, ovo je gradjanska drzava,svak ima pravo da se iskaze kako hoce

  3. Popis treba odrzati uz maksimalni monitoring i naravno online platformu, gdje cemo svi moci na osnovu licnih podataka da provjerimo sta nam je uneseno. Drugacije ne! A kampanju i bilborde sa izvrtanjem istorije i postavljanjem slika poznatih licnosti sa sugerisanjem kako se opredijeliti po bilo kom pitanju, zabraniti!

  4. Popis NE sad, jedino pod strogom kontrolom i da svaki covjek koji popuni upitnik ima pravo uvida nakon unosa podataka u bazu!

  5. Попис је био за вријеме владавине ДПС и они су своје активисте комплет били укључили у потисне комисије.
   Нема одлагања,него одржати попис што и закон прописује.
   Ко неће,нека плати казну и да се инати негдје друго

  6. Odloziti popis pod hitno kao sto je i predlozio evropski parlament,uvesti kontrolu adekvatnu ukoliko bude popis.

  7. Milorad Mićo Delibašić

   Popis ispolitizovan.Miješanje iz okruženja.I prije je bilo popisa pa nije se pozivali sa bilborda i iz Srbije da se izjasnimo ko smo valjda znamo kome pripadamo i ko smo.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u utorak, 25. juna, sa početkom u 10 časova.
  Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.