Upoznajte družinu koja je napisala najbolju navijačku pjesmu

page
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2016. u 07:23

OŠ „Jagoš Kontić“ iz Straševine ovih dana je centru pažnje. I to sa razlogom. Mala družina iz te škole, predvođena profesoricom muzičkog vaspitanja, Darom Vujović, osvojla je prvu nagradu na konkusu za izbor najbolje sportske navijačke pjseme. 

Ideja konkursa, koji je raspisan povodom jubileja decenije nezavisnosti Crne Gore, pod motom „Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo“, bila je da promoviše stvaralaštvo učenika kroz formu teksta pjesme, muzike i video zapisa.

Anica Stanišić, Vuk Zvicer, Sara Marković, Sara Ognjenović i ostali učenici koji su pomagali, pokazali su upravo sve to stvorivši pjesmu koja može biti na ponos čitave Crne Gore.

Anica, koja je radila na spotu i tekstu, kaže za portal Onogošt da je bilo veoma izazovno raditi na stvaranju pjesme.

“Ovo je bila prilika da pokažemo svi svoje talente, da ih još više proširimo. Nastavnica nam je pomogla i uz njenu pomoć nam je bilo sve lakše, zanimljivije i kreativnije”, rekla je Anica

Sara Marković, koja je učestvovala  u pravljenu spota, rekla je da joj to uopšte nije bio problem, jer se sa Anicom dugo godina bavi folklorom.

“Bez naših drugova sa kojima smo radili i koji su ispunili naša očekivanje ne bismo mogli, kao ni bez naših nastavnica Marine Vukotić i Dare Vujović”, rekla je Sara.

Nraavno učenici zahvalanost za uspjeh duguju i mentorki, profesorici Vujović koja je, kako kaže , kada je čula za konkurs zajedno sa djecom prihvatila tu ideju sa oduševljenjem i entuzijazmom.

“To je rijetka prilika gdje djeca mogu da objedine svoje talente, da pokažu koliko su umjetnički potkovani, jednostavno prilika da razviju svoje potencijale. A sa druge strane, da budem iskrena, to smo prihvatili uz veliku odgovornost, zbog toga što treba na pravi način da promovišemo našu školu, a onda ono što nam je bila glavna zvijezda vodilja da  Crnoj Gori za ovako značajan jubilej poklonimo nešto iz srca države – a to su naša djeca”, kazala je Vujović i dodala da se sve to na kraju pokazalo efikasnim.

Ističe da je,  kada je u pitanju rad, insistirala na tome da se u odeljenjima ne pravi atmosfera da djeca treba da nameću svoje mišljenje, već da se razvije timski duh, kritičko mišljenje i stavovi.

“Djeca su radila bez nametanja krutih kriterijuma, imali su potpunu slobodu u svojoj kreativnosti i priliku da pokažu bogastvo svojih talenata. Ja sam isključivo bila tu da usmjerim njihove ideje, razvijem njihove umjetničke potencijale i da čitavo stvaralaštvo zaokružim. Od velikog broja talentovane djece koji se kriju u učionicama, prepoznala sam one najglasnije talente i prikupila pobjednički tim koji je srcem pisao, komponovao i stvarao rođendanski poklon Crnoj Gori. Ovo je samo njihov rezultat na koji sam ja apsolutno po svemu ponosna”, saopštila je Vujović.

Kako kaže, tekst za pjesmu napisala je Anica Stanišić, koja je radila i na spotu zajedno sa Vukom Zvicerom i Sarom Marković, oni su svi učenici devetog razreda, a muziku je napisala učenica osmog razraeda Sara Ognjenović, koja inače pohađa muzičku školu.

“Ja sam  radila sa Sarom na kompoziciji, pomogla joj oko harmonizacije i radile smo na muzici skoro desetak dana, pri čemu smo saradjivale van škole, a sama  cinjenica da ona ide u muzičku školu je objema olakšala posao i pomogla nam da zajedničke ideje njenih drugarica i njene ideje zaokruzimo u cjelinu. 

Dodaje i da je spot sniman isključivo u školi. Djeca koja su radila spot su  dala ideju, fotografije i snimke,  a  ona im je kako kaže, sve to upakovala u pobjednički paketić.

“Takođe su za spot škola i direktor omogućili majice sa sloganom “Crna Gora-s ponosom slavimo, što se i vidi u spotu. Ovim projektom se kod njih razvio timski duh, kako će proći na takmičenju, da li će se čuti za njih, da li će Crna Gora i stručni ljudi prihvatiti njihov rad”,zaključila je Vujović i dodala da je ovo bila prilika da oni pokažu šta su radili prethodnu godinu dana, kao i da čestita svom timu ovaj izvanredan uspjeh i Crnoj Gori ovaj značajan jubilej-deseti rođendan.

Himnu je pjevao hor OŠ Jagoš Kontić pod  vodjstvom profesorice Dare Vujović.

A ono što je upotpunilo uspjeh jesu zauzevta dva druga mjesta u konkurencijama – najbolja kompozicija i najbolji spot, pa su jednoglasnom odlukom žirija dobili Specijalnu nagradu za svestrani pristup temi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.