Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uprava: Građani da predaju zahtjev za dodjelu ogrijevnog drveta po povoljnoj cijeni

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 23.06.2024. u 12:16
Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima saopšteno je da svi građani već od sjutra mogu da predaju zahtjev za dodjelu ogrijevnog drveta po veoma povoljnoj cijeni, koja je utvrđena zvaničnim cjenovnikom. Prijave se podnose u poslovnim prostorijama svih područnih jedinica Uprave.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković, pozvao je građane da se prijave za dodjelu određene količine ogrijevnog drveta, od 3 do 10 kubika, u zavisnosti od potreba, po povoljnoj cijeni od 11 eura po kubiku sa uračunatim PDV-om.

Oni građani kojima podnijeti zahtjev bude odobren, potrebno je da nakon uplate te takse, o sopstvenom trošku angažuju nekoga da im dodjeljeno drvo za ogrijev posječe i izvuče iz šume.

"Očekujemo da će se građani odazvati ovom našem pozivu, obzirom na velike finansijske povoljnosti koje im Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nudi. Naime, na osnovu ovih cijena, primjera radi oko 10 metara drva za ogrijev naši građani mogu da nabave za manje od 85 eur, plus troškovi sječe i transporta, što je mnogo povoljnije od cijena koje su do sad plaćali na crno ilegalnim preprodavcima, gdje cijena jednog metra iznosi između 60-70 eura. Rok za prijavu je do 10. jula 2024. godine, do kada građani mogu u svim poslovnim prostorijama područnih jedinica Uprave predati zahtjev", poručio je Rajković.

Zahtjev mora sadržati podatke o podnosiocu, količinu ogrijevnog drveta koja se traži, kao i informaciju da li ima svoju privatnu šumu i koliko ima članova u zajednici u kojoj živi.

"Svaka područna jedinica mora primiti zahtjev, a u suprotnom, potrebno je odmah da prijave centrali Uprave ako naiđu na bilo kakvu opstrukciju. Nakon provjera, građani koji ispunjavaju uslove će dobiti ogrijev, a ukupna količina koja će se na ovaj način podijeliti iznosi 44.708 m³, na osnovu Programa gazdovanja šumama. Na ovaj način građani će moći da na vrijeme nabave ogrijevno drvo po povoljnoj cijeni, zaključio je Rajković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
  Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.