Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uprava javnih radova: U Nikšiću se realizuju projekti vrijedni 11 miliona eura

dom_starih_1_nk
Uprava javnih radova
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2020. u 13:19

Na području opštine Nikšić trenutno realizujemo tri značajna projekta, čija je ukupna vrijednost blizu 11 miliona eura, a zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, radovi na gradilištima napreduju iz dana u dan, kazali su iz Uprave javnih radova (UJR).

Iz UJR navode da je u okviru kompleksa Doma za stare, u toku postavljanje krovne konstrukcije na dva objekta, dok je na jednom objektu već završena. Građevinci su takođe angažovani i na hidroizolacionim radovima, iskopima, kao i pripremi unutrašnjosti objekata za dalje radove.

„Prva faza projekta realizuje se kroz Regionalni stambeni program, dok drugu fazu finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Ukupna vrijednost investicije je oko 5,5 miliona eura, a očekuje se da do kraja ove godine bude završen najveći dio građevinskih radova“, stoji u saopštenju UJR.

Takođe, dodaju da je rušenjem tribine stadiona Sutjeske počela i priprema za početak radova na jednom od najvećih projekata u gradu pod Trebjesom. Prema njihovim riječima, dotrajali objekat početkom naredne godine zamijeniće novo, moderno zadanje po najvećim evropskim standardima, čime će se, kako kažu, u značajnoj mjeri unaprijediti uslovi rada kluba.

„Nakon što lokacija bude u potpunosti očišćena da ostataka stare tribine, počeće izgradnja nove, u vrijednosti od 4,6 miliona eura. Od toga će 3,3 miliona eura izdvojiti Vlada, dok će ostatak obezbijediti Fudbalski savez Crne Gore“, istakli su UJR.

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

„U cilju razvoja kulture grada pod Trebjesom, u toku je i dogradnja objekta Javne ustanove “Zahumlje”. Radovi teku planiranom dinamikom, u proteklih nekoliko sedmica završen je veliki dio grubih građevinskih radova, pa se očekuje da posao bude završen početkom narednog proljeća“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da „Zahumlje“, osnovano prije više od 120 godina, danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je, kako su istakli, prepoznata potreba za unapređenje uslova rada njegovih članova i zaposlenih.

„Za ovaj posao Vlada iz kapitalnog budžeta izdvaja blizu 300 hiljada eura“, zaključili su iz UJR.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine