Uprava Pošte uputila poziv za nastavak pregovora

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 04.10.2023. u 15:49
Menadžment Pošte Crne Gore uputio je poziv predstavnicima Jedinstvenog sindikata zaposlenih i Nove sindikalne organizacije za nastavak pregovora u petak, 6. oktobra u 14 sati.

Kako navode u saopštenju menadžmenta, poziv za nastavak pregovora je realizacija zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima sindikata održan prošle sedmice.

“Podsjetimo, tada je rečeno i javno saopšteno da će rukovodstvo kompanije do 6. oktobra izaći sa prijedlogom o visini povećanja zarada. Iako su predstavnici Jedinstvenog sindikata odmah nakon sastanka odlučili da pozovu zaposlene na ‘generalni štrajk’, rukovodstvo kompanije i danas može ponoviti da zahtjeve zaposlenih smatra razumnim i legitimnim i da će povećanje zarada zaposlenima biti, naravno, u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema. Ponovićemo da ne odobravamo način na koji određeni dio zaposlenih zahtijeva povećanje zarada ne izvršavajući radne zadatke i još jednom podsjetiti da je Inspekcija rada ukazala da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za početak štrajka”, navode u saopštenju uprave Pošte Crne Gore.

Zahtjev Nove sindikalne organizacije je povećanje zarada za 20 odsto svim zaposlenima, dok je zahtjev Jedinstvenog sindikata povećanje zarada 30 odsto zaposlenima koji ne čine menadžment.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.