Upravljanja otpadom u Nikšiću biće po EU standardima

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 23.09.2023. u 08:16
Opština Nikšić traži najbolju opciju za uspostavljanje ekološki i ekonomski održivog sistema upravljanja otpadom, kazao je predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković.

Vuković je bio u delegaciji koja je nakon Zagreba posjetila i postrojenje za reciklažu otpada u Sloveniji gdje su, sa predsjednikom odbora direktora grupe “Kostak” i njegovim saradnicima, razgovarali o mogućnostima implementacije procesa reciklaže u Nikšiću.

“Kao odgovorna lokalna samouprava, u saradnji sa relevantnim NVO, tražimo najbolju opciju za uspostavljanje ekološki i ekonomski održivog sistema upravljanja otpadom u našem Nilkšiću, kako bismo prevazišli ekološku katastrofu koju su nam ostavili oni kojima je lični profit bio iznad interesa građana”, kazao je Vuković.

Kako je saopšteno iz Skupštine opštine Nikšić, Vuković je naveo da je čitav taj proces  kompleksan.

“Ali vjerujem da nismo daleko od dana kada će proces upravljanja otpadom u Nikšiću biti usklađen sa najvišim evropskim standardima”, istakao je Vuković.

Delegacija koja je posjetila Sloveniju bili su i Vidak Krtolica, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i Aleksandar Perović, direktor NVO “Ozon”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.
  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, upozorili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).